Guilty Pleasures

Mijn favoriete item bij DWDD, de Guilty Pleasures.

Een BN’er schuift aan om een liedje te zingen van een andere artiest, maar waar hij of zij  zich een beetje voor schaamt. Liedjes die je stiekem alleen op je zolderkamertje luistert.   Ik heb veel Guilty Pleasures en heb vandaag besloten er eerlijk voor uit te komen en er enkele met jullie te delen. Ik heb vandaag mijn coming out! 

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik al jaren met Prince wil trouwen. Die kleine man is voor een ander een Guitly Pleasure maar voor mij niet. Mijn liefde voor Prince uit ik open en eerlijk. Er staat zelfs een Prince Symbol op mijn bovenarm te prijken.  Als je openlijk Prince fan bent, heb je daartegenover andere liedjes  die je dan niet op je bovenarm zet. Ik luisterde bijvoorbeeld stiekem naar Bros; 3 blond geverfde jongetjes die 200 keer When will I be Famous zingen. Fantastisch. Grijs gedraaid.  

Of deze, Crazy Town met Butterfly. En maar mee blèren; Come my lady, come, come, my lady, you’re my butterlfy, sugar, baby. Niet echt een tekst die je tijdens een goed glas wijn met je vrienden gaat analyseren, maar wat een leuk liedje.

Ook T.A.T.U met All The Things She Said, knalde vroeger stiekem uit mijn boxen. Tijdens mijn laatste vakantie met mijn prachtzoon, zongen we dit luidkeels mee op weg naar Parijs. Uit volle borst en met de raampjes open.

Er bestaan natuurlijk nog veel meer Guilty Pleasures. Gisterenavond nog keek ik onder een dekentje naar een film van Jason Statham, waarin hij een gevangene speelt die in een gewelddadige race moet vechten voor zijn leven. Love Jason! Ook Erica op Reis, kijk ik het liefst alleen. En wat dacht je van Gordon; Hotter than my Daughter en de Stylist van het Zuiden Roy Donders. Programma’s die ik stiekem alleen kijk, met een rode Martini en een bakje chips (sorry Juicemaster.)

Ook voedsel is er in vele Guilty Pleasures. Ik ben gek op McDonalds. Dat mag je tegenwoordig niet meer in het openbaar uitspreken. Ik gooi ook weleens stiekem een BiFi worstje in mijn  auto als ik getankt heb. Het is ook niet bijzonder cool om in een café een glas Spezi te bestellen of hete bliksem te serveren als je bezoek krijgt. Wel dingen waar ik blij van word, net als van piccalilly, Belgische carracollen, rookworsten van de HEMA (eigenlijk alle worsten zijn fijn) en een ijsje met Cuberdon van de Quick.

Ik heb mijn coming out meteen groots aangepakt, maar ben natuurlijk een enorm nieuwsgierige Gluurbuur die dolgraag de Guilty Pleasures van anderen wil weten. Dus schroom niet en reageer op dit Blog.

Ik zeg…week 48 is National Guilty Pleasure Week! Gooi het eruit, geloof me. Het is een opluchting.

Please sharePin on PinterestShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

6 reacties op “Guilty Pleasures

 1. Ja kom maar uit die kast…guilty pleasures in muziek? Ik schaam me er in ieder geval -niet- voor:
  – Bronski Beat: Smalltown boy
  – Martin Solveig: Hello
  – die eerste cherry moon en thunderdome platen 🙂
  – eminem: lose yourself
  – the turtles: happy together
  – een hele hoop van “The Me First and The Gimme Gimmes”; een punkgroepje die punkcovers maken van overbekende klassiekers

 2. J’aime j’aime la vie. Sandra Kim. EVSF 1986. Hopeloos verliefd…. Zag net een recente foto van haar. Vreselijk blij dat ik nooit met haar getrouwd ben, wat ik intertijd wel degelijk ambieerde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *