Minder vechtlustig?

Het is zeker. Ik ga Bloggen!

Dit vergt wel wat voorbereiding. Om eerlijk te zijn een voorbereiding van een jaar of 2.  In die 2 jaar zijn alle voors en tegens over bloggen de revue gepasseerd. Wat heb ik eigenlijk te melden, is de grootste bummer geweest. De ene dag weet ik zeker dat de hele wereld wacht op mijn nieuws, tips, feitjes en ervaringen, maar er zijn ook dagen dat de zin, wie denk jij eigenlijk wel dat je bent, in mij ronddoolt. Starters onzekerheid; ik lees het overal. Ik laat me er echter niet door ontmoedigen want ik wil de wereld vertellen hoe ik tegen zaken aankijk, hoe ik kan worstelen op allerlei gebieden, wat ik vind en vooral wat ik weet over allerhande onderwerpen.

Ik ben vechtlustig; in mijn werk, relaties, vriendschappen, moederschap, interieur, kleding en schilderijen. Het is mijn karakter. Ik ben mijn eigen merk en doe als geen ander aan ‘ personal branding’. Daar hoort een eerlijk en open blog bij. Wanneer ben je echter té open?

Vechtlustig heeft een positieve en een negatieve lading. Dat heeft het in mijn leven ook. Ik probeer er echter steeds een positieve draai aan te geven maar dat lukt niet altijd. Ik weet dat ik regelmatig te direct ben, te enthousiast en bevlogen. Dit geeft soms problemen met mijn collega-managers. En als ik eerlijk ben is dit iets wat als een rode draad door mijn carrière loopt. Mede MT leden zien mij vaak als een bedreiging. In mijn vaak té enthousiaste start maak ik soms meer vijanden dan vrienden. Een goede Brand Manager durft op haar strepen te staan, maar botst soms met mensen met andere plannen of mensen die het oude en vertrouwde niet los durven laten. Ik doe echt mijn best het met humor te brengen of oeverloos na te denken hoe ik het nieuws aardig en lief kan overbrengen, maar dan komt de boodschap vaak gewoon niet aan. De vraag, wil ik minder vechtlustig zijn in de toekomst, blijft actueel.

Maar het is ook karakter toch?

Mijn vader heeft me niet voor niets opgevoed als de dochter van Huub Broeren, daar ga je verdorie niet mee fietsen. Hij heeft me ballen gegeven en die ga ik niet opgeven omdat er mensen tussenzitten die het moeilijk vinden om te veranderen of de waarheid onder ogen te komen. Ik kan alleen wel leren om het op een rustige manier te brengen, op het juiste moment aan de juiste persoon: dat heet dan weer politiek. Maar laat ik daar nu niets van begrijpen, politieke verhoudingen in bedrijven. Ik stuntel en worstel me door vergaderingen heen die politiek gevoelig liggen. Schop hier en daar een heilig huisje om of tegen een gevoelige scheen, brul op de verkeerde momenten de verkeerde dingen tegen de verkeerde mensen. Maar toch…

Ik ben blij dat ik Vechtlust heb, het heeft me gebracht waar ik nu zit: Op de juiste stoel. Nu nog erop blijven zitten….

 

Please sharePin on PinterestShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

4 reacties op “Minder vechtlustig?

  1. Wat een onwijs leuk initiatief van een mooi mens met een creatief brein. Je doet me versteld staan met leuke teksten, een kwaliteit die ik nog niet van je kende. Jouw pakkende oneliners waren al leuk en dit blog sluit er goed bij aan. Sandrafy your life schat dat zou eens tijd worden. Ik heb goede hoop. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *