Prince op het Witte Paard

YES-1

I was working part time in a five-and-dime, my boss was Mr. McGee
He told me several times that he didn’t like my kind cause I was a bit 2 leisurely

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik ziekelijk fan ben van meneer Prince. Al vanaf dag 1 dat ik de kleine rockster op televisie zag was ik compleet verkocht. Mijn eerste concert was in 1986 en daar kwam ik, verschrikkelijk onder de indruk, flabbergasted, erotisch geladen en obsessed vandaan. Er kwamen diezelfde dag nog posters aan de muur en ik was urenlang met mijn cassetterecorder in de weer, om op ‘record’ te duwen als Prince op de radio te horen was. Alle singeltjes en albums werden verzameld, later de extended maxi singles en B-sides, natuurlijk alle live concerten op illegale opnames en ga zo maar door. Op mijn 18de kwamen de Prince-tatoeages

+ de vriendjes die jaloers waren op mijn Prince verheerlijking.

Totdat ik ze mee nam naar een concert van mijn muzikale held…Hij kwam dan op in een fantastische outfit en ramde met zijn gitaar alle jaloezie uit hun systeem. Prince is The Master als het om live concerten gaat. Mijn vader Huub begreep waar zijn dochter zo van in de ban was. Purple Rain is een juweeltje, riep hij tegen mijn moeder als ze naar boven brulde of nu eindelijk die muziek wat zachter kon! Op vrijdagavond (als mijn moeder andere bezigheden had), kwam ik thuis uit Antwerpen en luisterde we samen naar Prince. Mijn vader een sigaartje en ik zo trots als een pauw op het feit dat ik een vader had die begreep wat goede muziek was. Dat was vrij bijzonder in die tijd (tijdens mijn Dave-Clarke-techno-periode was hij me volledig kwijt, maar dat is stof voor een ander blog).

Ik lag nachtenlang, met honderden andere Prince-gekken, in de vrieskou voor het VVV kantoor om aan felbegeerde Princekaartjes te komen. Om dan vervolgens weer een nacht in een slaapzakje door te brengen om in het voorste vak terecht te komen. Want in het voorste vak gebeurde het, je kon bijna zijn kleine hooggehakte schoentjes aanraken, rook zijn aftershave, zag de zweetdruppeltjes op zijn voorhoofd en….

Daar keek HIJ je aan!

Mijn held heeft zelfs een keer een buiging voor me gemaakt toen ik met een afbeelding van een Mariabeeldje op mijn truitje in de voorste rij stond te stralen. Pffffff….kan ik nog van de kaart van geraken. Vandaag de dag kan ik nog steeds uuuuuurenlang youtuben en mijn obsessie bekijken en beluisteren, want wat is die man ongelooflijk sexy en muzikaal. Nu het iets minder met me gaat, schalt His Royal Badness weer dagelijks uit mijn speakers om me de dag door de slepen. Anotherloverholenyohead en een glaasje gin-tonic met een komkommertje (geen paniek mam, dat niet dagelijks), wat wil een mens nog meer?

Ik heb een trouwe Prince vriendin M, die ook nachtenlang naast me in de kou heeft gelegen voor een kaartje of het voorste vak en die standaard bij ieder concert flauw valt, als onze held Sometimes it snows in April speelt (wat hij niet altijd doet). Dan zitten we bij de EHBO als hij zijn toegift doet. Maar dat hebben we er allemaal voor over. Ook oud klasgenoot W gaat volledig voor de soepele gitaarheld. Hij heeft, net als ik, het Prince-teken groot op zijn lichaam getatoeëerd (hij groter dan ik, maar ik heb er twee 🙂 Mijn Prince vriendjes snappen wat ik voel; zij zien wat ik zie; zij begrijpen iedere zucht die hij slaakt; ieder gilletje of schreeuw en natuurlijk de smooth dansmove die hij maakt.

Kortom, je moet erbij zijn!

Mijn zoon snapt er helaas NOG niets van. Zoon Z kijkt geïrriteerd op als ik weer eens op Cream sta te dansen, bij The Beautiful Ones sta te zwijmelen of in de auto keihard Starfish & Coffee mee brul: Wat is dat voor een raar mannetje, op die gekke schoentjes met allemaal vrouwen om hem heen? Heeft hij met allemaal verkering? Wat schreeuwt hij toch de hele tijd, Mamaaaah, doe nou eens normaal! Oh nee heh, moet ik nu alweer naar Prince luisteren? Het wordt dus tijd dat ik hem mee ga nemen naar zijn eerste Prince concert. 

Dus richt ik nu het woord tot Prince himself;

Dear Prince, Guitar Hero, Sexy Motherfucker, Funkadelic Master and so on,

Please come and play in The Netherlands soon. I want to come with my son Z, to let him understand why i want to merry you. Ask a reasonable price for a concert ticket and double please, play your old songs and not all the Jehova shit because we will scare the shit out of my son.

Let’s go Crazy.

With love and wet kisses S

 

Please sharePin on PinterestShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

2 reacties op “Prince op het Witte Paard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *